10 mektigste land i verden (2023)

Vi har alle hørt uttrykket "Det er et mektig land" minst én gang, men ikke alle forstår hva det betyr. Et mektig land refererer til en nasjon som ofte fanger publikums oppmerksomhet, påvirker globale økonomiske trender, har sterke væpnede styrker osv. Denne artikkelen vil diskutere hvilke land som er blant de 10 mektigste i verden i 2022 og hvorfor.

10 most powerful countries in the world (1)

Måling av BNP

I dag vil vi fokusere på BNP fordi det er en av de mest nøyaktige indikatorene på et lands sterke økonomi.

Hvordan utvikle tidsstyringsevner

Bruttonasjonalprodukt eller BNP måler verdien av alle varer og tjenester produsert i et gitt land innenfor en bestemt tid, og mesteparten av tiden, et år. BNP uttrykker ofte størrelsen på økonomien til en gitt nasjon.

BNP kan beregnes ved å bruke følgende formel:

BNP = C + G + I + NX,

hvor

C = forbruk;

G = offentlige utgifter;

I = investering; og

NX = nettoeksport.

Du kan finne flere måter å måle BNP på:

 1. Nominell BNPinnebærer å bruke valutamarkedets valutakurs for å konvertere et lands valuta og lokale priser til amerikanske dollar.
 2. Kjøpekraftsparitet (PPP)innebærer justering av valutaer basert på en varekurv som kan kjøpes i disse jurisdiksjonene i stedet for valutakurser.
 3. BNP-vekstrepresenterer den nominelle prosentvise veksten i BNP per år i lokale priser og valutaer, og den anslår hvor raskt et lands økonomi vokser.
 4. BNP per innbygger: du deler nominelt BNP med et lands befolkning i stedet for total økonomisk produksjon. BNP per innbygger måler hvor mye en nasjons økonomi produserer for hvert individ.

Effektive strategier i postkassen din

Abonner og oppdag et fond med handelskunnskap

(Video) 10 Most Powerful Land Forces in the World | New 2023

Abonnere

10 most powerful countries in the world (3)

Flott! Vennligst sjekk din e-post

Vi har sendt deg en e-post for å bekrefte abonnementet ditt

10 most powerful countries in the world (4)

Noe gikk galt

Prøv å laste inn siden på nytt. Hvis det ikke hjelper, prøv igjen senere

Topp 10 land etter nominelt BNP med gjeldende amerikanske dollarkurser

Landene nedenfor havner på topp ti-listen med tanke på deresNominell BNP:

 1. USA - 23,0 billioner.
 2. Kina - 17,7 billioner.
 3. Japan - 4,9 billioner.
 4. Tyskland - 4,2 billioner.
 5. Storbritannia - 3,2 billioner.
 6. India - 3,2 billioner.
 7. Frankrike - 2,9 billioner.
 8. Italia - 2,1 billioner.
 9. Canada - 2,0 billioner.
 10. Sør-Korea - 1,8 billioner.

% Andel av verdensøkonomien

Med et BNP på 23,0 billioner dollar, representerer USA omtrent 25 % av verdensøkonomien, som har endret seg betydelig de siste 60 årene. Sektorene som bidrar mest til landets økonomi er finans, forsikring og eiendom, etterfulgt av profesjonelle og forretningsmessige tjenester og myndigheter.

I nominelle termer svinger Kinas BNP for tiden rundt 17,7 billioner dollar og ligger på andreplass. Basert på produksjonen, fortsetter den å være den største produsenten i verden, og produserer blant annet mye stål, elektronikk og robotikk.

Tyskland har den største økonomien i Europa og eksporterer rundt 20 % av bilene i verden. I 2019 utgjorde den totale handelen nesten 90 % av landets BNP.

#1. De forente stater

10 most powerful countries in the world (5)
Topp 5 sittestillinger for handelsmenn

USA rangerer som nummer én når det gjelder det mektigste landet i verden i 2022. Dette landet ligger i den nordamerikanske regionen og kan skilte med en befolkning på over 328 000 000 mennesker, som forventes å øke i årene som kommer. Den har 50 stater, og hovedstaden er kjent, Washington, DC.

(Video) 10 EMPIRES That Changed the World

Dette landet driver den største økonomien i verden, med et nominelt BNP på 23,0 billioner dollar og 69 287 dollar per innbygger.

Dessuten har populærkulturen, som sett i musikk, filmer og TV, en betydelig global innflytelse på samfunnet over hele verden.

Topp 5 sittestillinger for handelsmenn

Mange handelsmenn tenker mindre på sittestillingene deres, noe som påvirker helsen deres negativt. Sjekk det ut!

Les mer

10 most powerful countries in the world (9)

#2. Kina

10 most powerful countries in the world (10)

Kina er på andreplass etter USA blant de 10 mektigste landene i verden. Denne nasjonen er i den asiatiske delen av verden og okkuperer omtrent 9,6 millioner kvadratkilometer landområde. Med en befolkning på mer enn 1,4 milliarder, regnes det som det mest folkerike landet i verden.

Siden implementeringen av reformer i 1978 av den tidligere lederen Deng Xiaoping, har Kina opplevd noen av verdens raskeste store økonomiske vekst, og for tiden er BNP på 17,7 billioner dollar.

(Video) Top 10 Most Powerful Land Forces In The World

Kina er hjemmet til verdens eldgamle sivilisasjon og regnes som en av desivilisasjonens vugger.

#3. Japan

10 most powerful countries in the world (11)

Japan er en nasjon i den østasiatiske regionen og okkuperer 377 915 kvadratkilometer land. Landet har mer enn 6500 øyer, men fire regnes som de viktigste, og det er omgitt av mange fjell og skogkledde områder. Befolkningen er over 126,2 millioner, som lever en eksemplarisk urban livsstil.

Hvordan kjøpe eiendom i metaversen

Selv om tsunamikatastrofen og jordskjelvet i 2011 forstyrret dens økonomiske aktiviteter, inkludert produksjon, har Japan kommet seg enormt tilbake og rangerer nå på tredjeplass blant de største økonomiene i verden.

Nasjonen er en av de største produsentene av stål, elektronikk og biler i verden. Når det gjelder både sysselsetting og bruttonasjonalprodukt på 5,06 billioner dollar, representerer tjenestesektoren den største delen av økonomien.

Japan er kjent over hele verden for sin tradisjonelle kunst, som kalligrafi, blomsterarrangement og teseremonier. Nasjonen er også kjent for sine unike skulpturer, poesi og hager.

#4. Tyskland

10 most powerful countries in the world (13)

Tyskland er et land i Europa og regnes som det mest folkerike i EU, med over 83,1 millioner mennesker. Den okkuperer bare 357 022 kilometer land, og hovedstaden er Berlin.

Åpen markedskapitalisme med noen garantier for sosiale tjenester brukes i Tysklands sosiale markedsøkonomi. Dette landet er en stor importør og eksportør av varer over hele verden, og det har en av de største økonomiene i verden.

Tjenester, som inkluderer sektorer som telekommunikasjon, helsetjenester og turisme, utgjør størstedelen av økonomien i denne nasjonen. Landbruk og industri er ytterligere to viktige økonomiske sektorer. Tysklands nominelle BNP er 4,2 billioner dollar, og landet er utstyrt med den mest dyktige arbeidsstyrken.

#5. Storbritannia

10 most powerful countries in the world (14)
5 typer veldedige organisasjoner å donere akkurat nå

Storbritannia er et høyt utviklet land som har en betydelig innvirkning på global økonomi, politikk, vitenskap og kultur. Denne nasjonen ligger i Europa og dekker 243 610 kilometer land med omtrent 66,8 millioner mennesker. Den består av den nordlige delen av øya Irland, øya Storbritannia, som inneholder England, Wales og Skottland.

Storbritannias nominelle BNP er 3,2 billioner dollar. London, nasjonens hovedstad, er en av de mest reiste byene i verden og et betydelig internasjonalt finansielt knutepunkt. En større tjenestesektor, som inkluderer bank- og reiselivssektorene, driver mesteparten av landets økonomiske vekst. Produksjonssektoren, som fortsatt er en betydelig del av den britiske økonomien og domineres av bil- og romfartssektoren, satte tempoet for den industrielle revolusjonen.

Dette landet er også hjemsted for de mest kjente universitetene i verden, inkludert Oxford og Cambridge.

#6. India

10 most powerful countries in the world (16)

India etablerte seg som det største demokratiet i verden i 1947, da det fikk uavhengighet fra britisk kolonistyre. Ulike kulturer, religioner, språk og tradisjoner berikerIndia.

Dette landet er det syvende største i verden etter område og ligger i Sør-Asia. India er for tiden den nest mest folkerike nasjonen i verden, med en mangfoldig rasemessig og språklig befolkning.

India blomstrer for tiden takket være sin raske økonomiske utvikling og urbanisering. Innen 2030 forventes det å ha den tredje største økonomien i verden takket være denne veksten.

Hvitsnipp- og blåsnippjobber

India utvikler seg til å bli et globalt økonomisk kraftsenter samtidig som det tar opp spørsmål som befolkningsvekst og andre sosiale og miljømessige bekymringer. På denne listen er dets nominelle BNP på 3,2 billioner dollar lavt på grunn av den enorme befolkningen.

(Video) 10 Most Powerful Militaries In The World | 2023

#7. Frankrike

10 most powerful countries in the world (18)

Frankrike har vist seg vellykket med å sikre sin plass blant verdens mektigste land. Dette landet utgjør omtrent en femtedel av EUs totale areal og har en befolkning på rundt 67,2 millioner.

Frankrike er en stor industrimakt innen jernbane, bil og romfart. Luksusartikler, forsikring, skjønnhetsprodukter, farmasøytiske legemidler, kraftproduksjon, forsvar, landbrukssektorer, telekommunikasjonsselskaper og gjestfrihet er noen ekstra viktige næringer. Alle disse sektorene gir et stort bidrag til BNP på 2,94 billioner dollar.

Levestandarden for franske statsborgere er svært høy. Det er et av de beste turistmålene i verden, og trekker inn nærmere 80 millioner besøkende årlig.

#8. Italia

10 most powerful countries in the world (19)

Italia er en nasjon i Sør-Sentral-Europa som er kjent for sitt kjøkken ognaturlig skjønnhet. Det er også hjemmet til Etna og Vesuv, to av Europas høyeste og mest aktive vulkaner.

Økonomien og utviklingsnivået i Italia varierer betydelig fra region til region, der nord har en mer avansert, industriell økonomi og sør har en mindre utviklet økonomi.

Topp 6 aktiviteter som vil åpne opp nye fasetter av livet for deg

På grunn av ineffektiv innenrikspolitikk vokste Italias økonomi sakte i mange år. Selv om det fortsatt er BNP på 2,1 billioner dollar er ikke så lavt.

#9. Canada

10 most powerful countries in the world (21)

Canada er en av nasjonene som trekker flest innvandrere på grunn av sin fortreffelighet i ulike beregninger, inkludertkulturell påvirkning, fleksibilitet, entreprenørskap, sosial betydning og generell livskvalitet.

Canada har den niende største økonomien i verden, og dets nåværende BNP er 1,99 billioner dollar. De tredje største påviste oljereservene i verden er i Canada, som også har en velutviklet energiutvinningsindustri. Canadas produksjons- og tjenestesektorer er også imponerende, og de er primært basert i urbane områder nær den amerikanske grensen.

#10. Sør-Korea

10 most powerful countries in the world (22)

Sør-Korea har opprettholdt sin rangering blant de mektigste landene i ganske lang tid. Den okkuperer rundt 99 720 kvadratkilometer av den østasiatiske regionen og huser nærmere 51,7 millioner mennesker.

Selv om landet nylig ble uavhengig, har det gått milevis økonomisk, med sitt nåværende BNP på 1,8 billioner dollar. Siden 1960-tallet har landet opplevd konsekvent vekst og fattigdomsreduksjon; som et resultat er det for tiden verdens syvende største eksportør og 11. største økonomi.

Bedriftskontorene til Samsung, Hyundai og Kia, to av Sør-Koreas største eksportvarer for biler og teknologi, ligger der.

7 mest fasjonable matvarer i 2023

Universell helsetjeneste og obligatorisk utdanning frem til ungdomsskolen tilbys til lokalbefolkningen, og påmeldingsraten er konsekvent 100 %. Derfor kommer dette landet på fjerde plass som det mest utdannede i verden.

Hvilket land har den sterkeste økonomien?

USA er verdens desidert største økonomi, med et BNP på 20,9 billioner dollar. Det blir fulgt av Kina på andreplass med et BNP på 14,7 billioner USD. India ligger også langt fremme i internasjonal sammenligning, og på verdensrankingen kommer det sjette etter Storbritannia.

Hva er de 10 største landene i verden?

Konseptet med det største landet dekker det største området av landet først uten å ta hensyn til andre faktorer som rikdom og befolkning.

Her er listen over de største landene og deres område:

 1. Russland — 17 098 242 km2.
 2. Canada — 9 984 670 km2.
 3. USA — 9 826 675 km2.
 4. Kina — 9 596 961 km2.
 5. Brasil — 8 514 877 km2.
 6. Australia — 7 741 220 km2.
 7. India — 3 287 263 km2.
 8. Argentina — 2 780 400 km2.
 9. Kasakhstan — 2 724 900 km2.
 10. Algerie — 2 381 741 km2.

Hva er de 5 største økonomiene?

Vi kan kjenne de største økonomiene i verden ved å bruke deres BNP som levert av Verdensbankens rapport:

(Video) 10 € im ÄRMSTEN vs. REICHSTEN Land der WELT

 1. USA - 20,9 billioner.
 2. Kina - 14,7 billioner.
 3. Japan - 5,1 billioner.
 4. Tyskland - 3,9 billioner.
 5. Storbritannia (Storbritannia) - 2,7 billioner.

Bunnlinjen

Oftest vil BNP til en økonomi bestemme rikdommen og makten et land har. Selv om et land er utstyrt med ressurser som produserer rikdom, er det viktig å merke seg at godt lederskap og ledelse er det som gjør at det trives både i makt og rikdom.

Videos

1. Top 10 Most Powerful Land Forces in the World - NEW
(Defence Forces)
2. 50 Most Powerful Militaries In The World | 2022
(VSB defense)
3. 10 Scariest Air Forces in the World | Most Powerful Air forces 2022
(VSB defense)
4. 10 Most Powerful NATO Countries in the World
(Defence Forces)
5. The World's 10 Most Powerful Land Armies 2023 | Soldier, Tank, Budget ( Billion $ ) etc. Comparison
(Mr. Safak)
6. Top 10 Destroyers in the world 2022
(Military TV)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Otha Schamberger

Last Updated: 29/08/2023

Views: 6080

Rating: 4.4 / 5 (75 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Otha Schamberger

Birthday: 1999-08-15

Address: Suite 490 606 Hammes Ferry, Carterhaven, IL 62290

Phone: +8557035444877

Job: Forward IT Agent

Hobby: Fishing, Flying, Jewelry making, Digital arts, Sand art, Parkour, tabletop games

Introduction: My name is Otha Schamberger, I am a vast, good, healthy, cheerful, energetic, gorgeous, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.