En innside titt på bein- og leddpleie (2023)

Koblingen mellom ernæring og opprettholdelse av beinstyrke og leddmobilitet gjennom hele livet.

Bein- og leddpleie er en av de tingene mange ikke tenker på før noe gjør vondt. Men nylig har noen bein- og leddemner skapt nasjonale overskrifter, noe som kan etterlate kundene dine med noen ubesvarte spørsmål om hvordan du best kan opprettholde beinstyrke og leddmobilitet gjennom hele livet.

D-baten
En av de største beinhelsehistoriene det siste året brøt i slutten av november da Institute of Medicine (IOM) ga ut en rapport som anbefaler nye diettreferanseinntak (DRI) for vitamin D og kalsium. Disse næringsstoffene er noen av de mest gjenkjennelige navnene i beinhelsekategorien.

IOM foreslo en liten økning i daglig inntak til 600 IE for de i alderen ett til 70 år (inkludert gravide og ammende kvinner) og 800 IE for de over 71. Komiteen økte også den anbefalte øvre grensen fra 2000 IE til 4000 IE for alle eldre enn ni.
An Inside Look at Bone and Joint Care (1)
Reaksjonene fra kosttilskuddsprodusentene var forskjellige. Noen, som Trisha Sugarek, M.S., nasjonal pedagog og FoU-spesialist for Bluebonnet Nutrition Corporation, Sugar Land, TX, var enige i rapportens funn. Hun gjør det viktige poenget at IOM-anbefalingen refererer til friske individer som ikke har vitamin D-mangel.

Richard Passwater, Ph.D., som er i Solgars forsknings- og utviklingsavdeling, legger til: «Den nylige IOM-vitamin D-oppdateringen var et moderat skritt i riktig retning for en komité som tar for seg folkehelsespørsmål. Retningslinjene er ment å informere folk om grunnleggende krav, ikke optimale inntak.»

Forhandlere bør være forberedt på å forklare dette skillet for kunder. Men det noe hårete området er vitamin D-mangel, en tilstand som flere og flere pasienter blir diagnostisert med, sier Patti Kim, N.D., MSOM, pedagog ved Jarrow Formulas, Los Angeles, CA. Grunnen til det, sier hun, er at kroppen vår burde lage vitamin D fra solen, men folk tilbringer bare ikke nok tid utendørs uten solkrem. "Vi har utviklet en frykt for solen til en viss grad når det gjelder melanom. Det er viktig, som med alle ting, å oppnå en balanse og ikke utsette oss selv for en overflødig mengde sollys. Noe eksponering er imidlertid nødvendig for naturlig vitamin D-produksjon."

An Inside Look at Bone and Joint Care (2)Hun forklarer noe av biologien bak dette. Vitamin D fungerer som et hormon, og dets metabolske produkt (kalsitriol) "låser opp bindingssteder på det menneskelige genomet som er involvert i praktisk talt alle menneskelige sykdommer som kreft, hjertesykdom, hjerneslag, hypertensjon, autoimmun sykdom, diabetes, depresjon, slitasjegikt, osteoporose og mer."

Men kan 600 IE om dagen gjøre disse jobbene - spesielt for mennesker med en mangel? Chris D. Meletis, N.D., direktør for vitenskap og forskning for Trace Minerals Research, Ogden, UT, sier nei. Som kliniker har han ikke funnet at 600 IE/dag hjelper de med mangler med å nå optimale nivåer. "Allikevel er det STORE spørsmålet, 'hva er optimalt?'" spør han, og følger opp med: "Hva er målet med 600 IE-anbefalingen? Hvis det bare er for å forhindre åpenbar mangel, kan det fungere. Det er ikke rettet mot optimal velvære slik jeg har observert i min kliniske praksis."An Inside Look at Bone and Joint Care (3)

Og faktorer som ens helse, ens geografiske plassering, hvor mye tid man tilbringer utendørs og om solkrem brukes, påvirker alle vitamin D-syntesen. Kevin J. Ruff, Ph.D., MBA, direktør for vitenskapelige og regulatoriske forhold ved Membrell, Carthage, MO, forklarer at «ulike undergrupper av befolkningen burde faktisk ha et høyere vitamin D-inntak. Dette gjelder spesielt for kvinner når de blir eldre, for å forhindre osteoporose.» Andre som har problemer med å lage vitamin D effektivt inkluderer spedbarn som ammes, de med tarmproblemer (som Crohns eller cøliaki), de med aldrende hud og overvektige.

Poenget for forhandlere er at til tross for rapporten, kan butikker ønske å bære vitamin D i en rekke doser. Men, advar klienter om at den offisielle øvre grensen for trygghet er 4000 IE per dag.

Ikke desto mindre knytter noen forskning sammen høyere vitamin D-nivåer og velværefordeler utenfor beinhelse (selv om IOM ikke føler bevisene er sterke nok til å rettferdiggjøre en offisiell anbefaling ennå). Mange synes dette er forvirrende. Uttaler Jonny Bowden, Ph.D., CNS, vitenskapelig rådgiver for Barlean's, Ferndale, WA, «Komiteen så bare på mengden vitamin D som er kjent for å være nødvendig for sterke bein. Det er som å evaluere en iPhone utelukkende basert på den innebygde kalkulatoren. Vitamin D er viktig for bein, selvfølgelig, men det er bare en liten ting som dette mirakuløse næringsstoffet gjør."

An Inside Look at Bone and Joint Care (4)Stuart Tomc, CNHP, nasjonal pedagog ved Nordic Naturals, Watsonville, CA, legger til: "Mange studier finner en sammenheng mellom lave serum-vitamin D-nivåer og økt risiko for visse typer kreft, autoimmun sykdom, nevrologisk sykdom, insulinresistens og kardiovaskulær sykdom. sykdom."

Forhandlere må være forsiktige med hvordan de håndterer disse søknadene. Igjen, den offisielle anbefalingen for vitamin D støtter ikke forhøyet inntak for disse applikasjonene til tross for forskningen. Neil Levin, CCN, DANLA, ernæringsutdanningssjef i NOW Foods, Bloomingdale, IL, gjør det utmerkede poenget at europeiske regulatorer anerkjenner vitamin Ds gunstige effekter på muskler, immunitet, betennelse, cellulær helse og reproduksjon.

Til slutt må butikkene oppmuntre kundene til å snakke med helsepersonell om deres helsemål og hvilken dosering av vitamin D som er best for dem.

Voksesmerter
Også store nyheter denne høsten var mandatet fra U.S. Food and Drug Administration om at produsenter av bisfosfonater (som Boniva, Fosamax og Reclast) må advare pasienter om at de kan være knyttet til beinbrudd. Disse stoffene er foreskrevet for å hjelpe til med å bygge bein, men de sies å bygge sprø masse, noe som kan være grunnen til at bein knekker lett ved langvarig bruk (fem år og lenger).

(Video) Camping in Rain Storm - Perfect Car Tent

"Disse stoffene har ikke vist seg å være det "miraklet" for de med osteoporose som de ble utpekt for å være, sier Tomc. "Å bygge sprø bein ser ikke ut til å være svaret, og forskningen på å ta kalsium og alle kofaktorene som trengs for å bygge sterke bein er fortsatt det bedre valget."An Inside Look at Bone and Joint Care (5)

Selv om forhandlere ikke er i stand til å dispensere medisinske råd eller fraråde kunder fra å ta slike resepter, bør de være kunnskapsrike om hvordan kosttilskudd støtter sunn benmasse.

En stand-by i dette området er kalsium. Skjelettsystemet trenger en jevn tilførsel av dette mineralet for regelmessig fornyelse av kalsium i beinene. I følge National Institutes of Health, "Bein har sin egen 'kalsiumbankkonto'... Etter fylte 18 år stenges kontoen - så du kan ikke tilsette mer kalsium til beinene dine. Du kan bare vedlikeholde det som allerede er lagret for å hjelpe beinene til å holde seg friske» (1).

Likevel er det viktig å få nok kalsium i alle aldre. Sier Dean Neuls, administrerende direktør i AlgaeCal Inc., Vancouver, BC, Canada, "Kalsium støtter sunn beinvekst gjennom midten av 30-årene, men etter 40 år mister en kvinne omtrent 1 % av bentettheten sin per år frem til døden. Tradisjonelle kalsiumtilskudd har vist seg å bremse det normale bentapet, men ikke øke bentettheten slik bisfosfonater gjør."

Dette er et viktig poeng. Sier Passwater, "Sunt beinvev er mer enn bare kalsiumtetthet ... Å tilføre tilstrekkelig kalsium sammen med de mange mednæringsstoffene som trengs for å hjelpe kroppen til å bygge og opprettholde sunt beinvev naturlig er den beste tilnærmingen." Grunnen, sier han, er at bein ikke bare er "kalsiumpinner." De er levende vev som består av kalsium, fosfor, proteiner, polysakkarider og andre mineraler, og derfor er det viktig å ta en rekke benstøttende næringsstoffer.

An Inside Look at Bone and Joint Care (6)Forhandlere bør ikke være sjenerte for å videreformidle dette synspunktet til kunder. Sier Steve Holtby, president og administrerende direktør, Soft Gel Technologies, Inc., Los Angeles, CA, "Kalsium fungerer ikke alene." Han bemerker at vitamin A, D og C og magnesium er nødvendig for beindannelse også, i likhet med trening.

Og fortell kunder at kalsiuminntaket må være balansert; å ta for mye kalsium i seg selv kan føre til magnesiummangel som er assosiert med osteoporose. Eksperter sier at det beste forholdet mellom kalsium og magnesium er 2:1. For å sikre at forbrukerne har den rette balansen, anbefaler Ken Whitman, president for Peter Gillham's Natural Vitality, Austin, TX, "Før du tar tilskudd av kalsium, bør kalsium i kosten legges opp," siden anbefalingen på 1200 mg kalsium per dag er totalt. inntak (ikke bare fra kosttilskudd).

Livsstilsendringer kan også støtte sunne bein. I følge Nena Dockery, sjef for vitenskapelige og regulatoriske anliggender ved National Enzyme Company, Forsyth, MO, inkluderer disse å spise mat som naturlig inneholder næringsstoffer for beinhelse, soleksponering (ca. 10–15 minutter ubeskyttet eksponering per dag) og vekt- lagerøvelse.

Andre medlemmer av beinhelsefamilien.Så, bortsett fra kalsium, hvilke viktige benhelsetilskudd bør du ha på lager?

Vitamin d, som hjelper med kalsiumabsorpsjon, sier Levin, som gjørbor,vitamin Cogprotein. Ifølge Kim hjelper bor med å beskytte mot urintap av kalsium og magnesium, mens vitamin C har vært assosiert med økt bentetthet. Vitamin C, men noen ganger oversett av shoppere i beinhelsekategorien, er viktig, sier Angelica Vrablic, Ph.D., leder for ernæringsforskning ved American Health, Ronkonkoma, NY. "Ofte overser vi det faktum at bein er 50 % mineral og 50 % protein. Proteinet i menneskelig bein er kollagen og vitamin C er essensielt for kollagenproduksjonen, sier hun, og legger til at av denne grunn lanserte firmaet hennes nylig et vitamin D-Ester-C (et merkevare-vitamin C-ester) combo supplement. Denne formelen inkluderer dosen av vitamin D (5000 mg) som "ble klinisk vist å opprettholde sunne bentetthetsmål med små mengder kalsium hos eldre individer (2)," sier Vrablic.An Inside Look at Bone and Joint Care (7)

Fiskeoljeer også viktig, mener Tomc, siden omega-3 "har vist seg å påvirke beindannelse positivt og er assosiert med beinmineraltetthet." Mange forbrukere tenker ikke på fiskeolje som et beinstøttetilskudd, men denne holdningen kan endre seg. Sier Bowden, "Jeg tror du vil begynne å se en økende anerkjennelse av den inflammatoriske komponenten i beinproblemer, og et behov for å inkludere omega-3 på regelmessig basis som en del av et overordnet beinbevarings- og beinhelseprogram."

Vitamin K2kan bidra til å regulere benmetabolismen. Uten nok vitamin K i kroppen kan ikke kalsium transporteres skikkelig. Sugarek sier: "K2 øker beindannelse og reduserer beinreabsorpsjon i kroppen for optimal beinhelse og -tetthet," og bemerker at dette vitaminet aktiverer osteoblaster, "som legger ned osteokalsinet i beinet, slik at kalsiumet binder seg og gjør beinene tette. og sterk." I tillegg kan vitamin K også påvirke beinomsetningen ved å hemme kalsiumreabsorpsjon.

Silika, sier Eileen Sheets, administrerende direktør for Bioforce USA, Ghent, NY, "hjelper med å lagre kalsium i beinene og styrke strukturen til vevet."

(Video) Tent Camping in the Rain - ASMR - Dog

Magnesiumbidrar til å opprettholde bentettheten ved å hjelpe med kalsiumabsorpsjon, men det er også "viktig viktig på cellulært nivå," sier Whitman. Hvis man ikke får i seg nok magnesium, vil kroppen stjele det fra beinene.

An Inside Look at Bone and Joint Care (8)Beinhelse fra start
I løpet av barndommen og tenårene lagrer beinene kalsiumet de trenger til senere i livet. Sugarek sier: "Ved 18 år vil mer enn 90 % av voksen skjelettmasse dannes." Derfor er det viktig at forhandlere minner foreldre på at kosttilskudd for beinhelse også passer for noen barn.

"Før er bedre," sier Meletis, og bemerker at hoveddelen av et barns ernæring bør komme fra godt kosthold og trening først. "I min kliniske praksis liker jeg å sørge for at barn som er i faresonen har en god benprotokoll innen fire år," sier han imidlertid.

Sheets sier også at tidlig vektlegging av næringsstoffer for beinhelse er viktig, "Når en baby er født, kan ikke fordelene med amming overdrives. Næringsverdien til morsmelk er akkurat det en baby trenger og kan fordøye og utnytte. I dag anbefales det å supplere med vitamin D også.»

Deretter foreslår Bob L. Owen, Ph.D., en uavhengig ernæringskonsulent for Coral LLC, Carson City, NV, å «oppmuntre rikelig med frisk luft, solskinn (vitamin D) og utendørs trening, tilstrekkelig hvile og søvn, dietter med økologiske dietter. mat og kosttilskudd for å gi barnet et skikkelig bredt spekter av vitaminer, mineraler, aminosyrer og fett og oljer.»

Men ikke la dette avskrekke noen fra å ta beinhelsetilskudd (med godkjenning fra en helsepersonell). Sier Passwater, "Bein er levende vev og ikke steiner. De må hele tiden få næring. Selv livslang underernæring kan reverseres ved riktig kosthold, kosttilskudd og trening."

Felles innsatsAn Inside Look at Bone and Joint Care (9)
La oss bytte gir litt og fokusere på den relaterte kategorien leddhelse. Hvis du er som mange forhandlere, har du kanskje lagt merke til en økning i forbrukere som leter etter lindring av leddsmerter. I følge Holtby (som siterer en pakket fakta-rapport) har leddhelsekategorien blitt det største markedet for tilstandsspesifikke kosttilskudd, verdt 174 millioner dollar i 2007. Han uttaler: "Med utbredelsen av kroniske leddsmerter og farene presentert av farmasøytiske medikamenter, er det ingen overraskelse at salget av kosttilskudd for felles helse nylig har økt kraftig.»

En titt på noen nyere forskningsinitiativer kan hjelpe oss til å bedre forstå de kommende trendene i denne kategorien.

Kombinasjoner.Ny forskning på leddhelsenæringsstoffer er i økende grad fokusert på hvordan kosttilskudd kan påvirke flere funksjoner i kroppen for optimal velvære. Denne teknikken er ganske forskjellig fra medisiner, som ofte fokuserer på én virkningsmekanisme. Kim gir oss et godt eksempel på omega-3-fettsyrer, som for eksempel ikke maskerer leddsmerter. Snarere støtter forskning deres evne til å redusere betennelse, noe som kan være til nytte for de som leter etter ekstra leddmobilitet, redusert smerte og mer. "Naturmedisin er en dans mellom å lindre symptomer og samtidig behandle de dypere årsakene til sykdom," sier hun.

Omegaer blir til og med studert som en del av tradisjonelle behandlingsplaner for de med leddgikt. I en studie fra 2009 fikk en gruppe pasienter med revmatoid artritt sin typiske dose av indometacin (et ikke-steroidt antiinflammatorisk legemiddel [NSAID]) eller stoffet pluss omega-3-fettsyrer (3 g) daglig i tre måneder (3 ). Totalt sett hadde de i omega-3 pluss indometacin-gruppen bedre forbedring i sykdomssymptomene enn gruppen som bare brukte medikamenter.

An Inside Look at Bone and Joint Care (10)Naturlige sammensatte kombinasjoner er et annet område av interesse. Sier Tomc, "De siste humane kliniske studiene viser at kombinasjonen av EPA + DHA fra fiskeolje og glukosaminsulfat fungerer bedre sammen enn glukosaminsulfat alene." Omtrent 177 slitasjegiktpasienter fikk enten glukosaminsulfat (1500 mg/dag) og EPA/DHA eller bare glukosaminsulfat (4). Flere deltakere i kombinasjonsgruppen hadde reduserte artrosesymptomer enn i glukosamingruppen (49 %–56 % mot 42 %–55 %).

Bowden tar også opp et annet viktig leddhelsepar: glukosamin og kondroitin. Han uttaler, "Jeg tror det fortsetter å være betydelig bevis på at glukosaminsulfat og kondroitinsulfat i kombinasjon kan hjelpe mange mennesker. I tillegg gjør de massive bevisene for de betennelsesdempende egenskapene til omega-3 dem en viktig del av ethvert program for leddhelse og smertereduksjon."

Tilsvarende er ingredienser som er naturlig rike på flere felles helsenæringsstoffer stadig mer etterspurt. State Dockery, "En av de mest interessante ingrediensene for leddhelse akkurat nå er en ingrediens som tilbys fra ESM Technologies. Ingrediensen, NEM, er produsert av eggeskallmembran og inneholder naturlige kilder til glukosamin, hyaluronsyre og kollagen, som alle er leddstøttende forbindelser."

(Video) Life In A Day 2010 Film

Ruff of Membrell bemerker at kliniske studier av denne ingrediensen fant at den var "effektiv i en gullstandard dobbeltblind placebokontrollert studie på så lite som 10 dager. Dette er en veldig hurtigvirkende effekt, spesielt for en liten dose på 500 mg, en gang per dag."An Inside Look at Bone and Joint Care (11)

Slitasje.En vanlig leddsykdom, slitasjegikt, er kjent som en "slitasjesykdom". Eksperter sier at denne progressive sykdommen oppstår når brusken rundt leddene slites bort, noe som får beinene til å gni opp mot hverandre. Samtidig kan leddvæsken ikke smøre området ordentlig (5). "Forverring av bruskvevsmatrisen og smøreevnen til leddvæsken vil følge, og forårsake tretthet, svakhet, smerter, hyppige skader og generell mangel på ytelse," sier Joosang Park, Ph.D., visepresident for vitenskapelige anliggender i BioCell Technology LLC, Newport Beach, CA.

Derfor, ifølge Park, er det viktig å fylle på næringsstoffene som trengs for sunn bruskfunksjon, og legger til at noe forskning nå fokuserer på naturlige kosttilskudd som støtter de strukturelle komponentene i brusken. En slik botanisk er kollagen. "En av de mest interessante studiene er en human klinisk utprøving av brusk-avledet leddhelsetilskudd kalt BioCell Collagen II i artrose," sier han. Park bemerker at de som tok denne ingrediensen, "hadde betydelig reduksjon av smerte og stivhet og betydelig forbedring av fysiske aktiviteter i dagliglivet."

Andre kosttilskudd som sies å støtte kollagendannelse inkluderer kondroitin, hyaluronsyre, glukosamin og andre svovelholdige midler som MSM, sier Sugarek.

COX-2 forskning.De med leddproblemer som leddgikt er kjent med begrepet COX-2-hemmere. Kroppen bruker cyklooksygenase-1 (COX-1) for nyre- og blodplatefunksjon, mens COX-2 finnes på steder med betennelse (6). Mange NSAIDs hemmer både COX-1 og COX-2, som stopper betennelse samtidig som de potensielt kan forårsake bivirkninger som sår og andre problemer. Holtby forklarer at COX-2-enzymet fungerer som en tennplugg for å antenne den pro-inflammatoriske omega-6-fettsyren arakidonsyre. Han uttaler: "Denne "ilden" er nødvendig: den hjelper kroppen med å beseire fiender som dårlige bakterier, og hjelper den å samle styrkene sine til å reagere på traumer og skader. Men noen ganger brenner ilden for varmt eller kommer ut av kontroll, og når det skjer, kan kroppene våre bli ofre for "vennlig brann."

An Inside Look at Bone and Joint Care (12)Selv om botaniske forbindelser ikke fungerer som medisiner og ikke er behandlinger, er et viktig forskningsområde å undersøke hvordan plantebaserte og urteforbindelser påvirker COX-2-enzymet. Holtby sier at noen forskere til og med brukte naturlige elementer som modeller for syntetiske COX-2-hemmere. Urter som har vært gjenstand for slik forskning inkluderer grønn te, ingefær, gurkemeie, hellig basilikum, kamille, kinesisk gulltråd, berberis, Baikal-hodeskalle, Hu zhang (japansk knotweed), rosmarin, humle, feberblast og oregano, sier Holtby, og legger til. "En blanding av passende ekstrakter av disse urtene, hvis tilstrekkelig konsentrert, kan tilby betydelig lindring fra "brannene" av COX-2-betennelse, uten de kjente og ukjente bivirkningene av hemming av syntetiske stoffer."

En merkevare-humleekstrakt (Perluxan fra Proprietary Nutritionals, Inc., Kearny, NJ og Soft Gel Technologies) sies å tilby disse fordelene. Holtby legger til, "Emnet for flere in vitro, ex vivo og in vivo humane kliniske studier, Perluxan hemmer COX-2 moderat og mildt hemmer COX-1, og tolereres godt og forårsaker ikke gastrointestinale plager."

En annen ingrediens, et ekstrakt av fransk maritime furubark (Pycnogenol fra Natural Health Science), har også blitt studert for sin evne til å hemme COX-1 og COX-2 aktivitet (7). I en studie hemmet 300 mg Pycnogenol COX-1 og COX-2 betydelig etter bare 30 minutter. Ifølge informasjon fra selskapet stopper ekstraktet også aktiveringen av det pro-inflammatoriske NF-kB: «Det aktiverte NF-kB-proteinet kommanderer mobiliseringen av i hovedsak alle pro-inflammatoriske molekyler som spiller en destruktiv rolle i leddgikt. Som en konsekvens av NF-kB-hemming, genererer immunceller fra Pycnogenol-forbrukere mindre MMP-enzymer som er ansvarlige for degenererende bruskkollagen ved slitasjegikt [Grimm et al., 2006]."

Kirsebærekstrakt er også studert for sin evne til å blokkere COX-1 og COX-2 enzymer og senke urinsyrenivåer. Forhøyede urinsyrenivåer er assosiert med gikt, en form for leddgikt. Sugarek siterer noe forskning fra 2002 fra US Department of Agriculture og ARS Western Human Nutrition Research Center der kirsebærjuice reduserte plasmaurinsyre hos friske kvinner. "Forskere antar at forbindelser i kirsebærfrukt kan hemme betennelsesveien forbundet med gikt, og ytterligere kliniske studier anbefales," sier hun.

Til slutt har curcumin fått økt oppmerksomhet i forskningsmiljøer for leddhelse for sin evne til å hemme lipoksygenase, nukleær kappa B (NF-KB) og COX-2. I en studie med små dyr ble gurkemeie funnet å forhindre leddbetennelse effektivt, noe som førte til at forskere antyder at "gurkemeie kan ha potensiale som midler i forebygging og behandling av revmatoid artritt. Ytterligere forskning inkludert kliniske studier på mennesker er nødvendig før noen spesifikke anbefalinger kan gis» (8).

Rask og langsiktig støtte
Forståelig nok leter shoppere med verkende ledd etter umiddelbar lindring. Noen leddhelseprodukter virker raskere enn andre, så forhandlere bør være forberedt på å diskutere både langsiktige og kortsiktige lindringsprodukter med pasienter.

Kosttilskudd bruker ofte lengre tid på å tre i kraft enn et farmasøytisk medikament fordi de "virker sammen med kroppens egne helbredende mekanismer og derfor er deres positive effekter tregere å bli realisert enn den umiddelbare lindring fra et farmasøytisk smertestillende middel eller anti-inflammatorisk," sier. Dockery. Å adressere noen av de rotutløsere av leddsmerter (som betennelse) kan fungere veldig bra for noen mennesker som er villige til å vente på at fordelene med naturlige produkter blir sett.An Inside Look at Bone and Joint Care (13)

For eksempel kan det ta en til to måneder før glukosamin eller fiskeolje trer i kraft (avhengig av individets tilstand). Men Levin sier at disse kosttilskuddene er verdt å vente på. "Man bør ikke overse de langsiktige fordelene med glukosamin for å opprettholde leddavstander som ellers kan erodere, for eksempel mens man søker kortsiktig midlertidig lindring av smerter," sier han.

Vurder derfor å lede kunder til produkter i begge ender av kategorien; noen selskaper har til og med satt opp sine produktlinjer på denne måten. For eksempel deler NOW Foods sin felles støttekategori i to seksjoner: Joint Structural Support Products og Joint Pain & Mobility Products. "Dette antyder for kunden at de trenger "en fra kolonne A og en fra kolonne B," sier Levin.

(Video) MUTLISUB《向风而去》19:陈乔恩化身帅气飞行员,与郑恺上演一对欢喜冤家,两人励志逐梦、直冲云霄,开启一段追爱之旅(《遇见璀璨的你》陈乔恩、《繁花》《前任攻略》郑恺)❤️华语甜剧社

Men for å sikre at forbrukerne er fornøyde med kosttilskuddene de tar, sørg for å fortelle dem å ha tålmodighet med visse produkter. Sier Chris Haynes, salgsdirektør i Membrell, "Forbrukernes forventninger må være i tråd med mulighetene. Forhandlere må kjenne til og kunne formidle studieresultater i praksis.»

Noen emner gir lindring i mellomtiden. Kristy Anderson, NMD, medisinsk rådgiver for bioregulatorisk medisin, Heel USA, Albuquerque, NM, sier for eksempel at forbrukere med milde leddsmerter kan finne midlertidig lindring i et homøopatisk legemiddel laget av selskapet hennes (Zeel, aktuell eller tabletter). De naturlige ingrediensene i dette kombinasjonsproduktet, sier Anderson, "samarbeider for å gi lindring av symptomer på slitasjegikt og støtte sunn funksjon av bindevev, brusk, sener og leddbånd."

An Inside Look at Bone and Joint Care (14)Hun sier i en rettssak med 498 personer, «pasienter opplevde rask og klar lindring av slike plager som smerter om natten, smerter ved første bevegelse og smerter under leddbevegelser. Legene som deltok vurderte de samlede resultatene av terapien som enten svært gode eller gode for 75 % av pasientene” (9).

Et annet hurtigvirkende produkt, sier Sheets, er arnica i en aktuell gelform. "Det er spesielt nyttig å bruke mens du venter på at ernæringsprogrammet ditt skal starte," sier hun.

På samme måte sies et merkevare homøopatisk topisk produkt (Topricin fra Topical BioMedics) å "arbeide synergistisk for å hjelpe kroppen med å helbrede de skadede cellene som forårsaker smerte i ledd-, nerve- og muskelvev." Produktet sies å raskt gjenopprette mobilitet og bevegelse ved å støtte kjemi som forbedrer helbredelse, i stedet for å undertrykke smerte.

Det er ikke bare emner som gir rask lindring. Haynes snakker om en tablettformulering som kan gi lindring på dager. "Hvis det er produkter som Membrells JOINThealth og JOINThealth Plus Antioxidants som er klinisk vist å gi 10 dagers resultater, bør forbrukere gjøres oppmerksomme på alternativene deres."

Et proprietært humleekstrakt (Perluxan fra Proprietary Nutritionals, Inc.) sies å ha en hurtigvirkende effekt på å lindre ubehag og betydelig forbedring i forhold til placebo etter to timer etter den første dosen, ifølge Dean Mosca, president. Han legger til at en merket forestret fettsyre (Celadrin) har blitt studert topisk for umiddelbar lindring. Inntatt oralt, ses fordelene etter to uker.

Men forhandlere bør aldri si at kosttilskudd fungerer som hurtigvirkende legemidler. Sier Bowden, "Du tar ikke kosttilskudd som du gjør en asprin og forventer resultater på 20 minutter. De jobber synergistisk over tid, for å korrigere og reparere prosesser som bidrar til smerte, ubehag og andre problemer. Å bruke naturlige næringsstoffer for å korrigere leddsmerter krever en lengre tidsramme – minst en måned – selv om jeg har sett MYE raskere resultater i klinisk praksis med store (2–3 gram daglig) doser omega-3-fett.

HoppstartAn Inside Look at Bone and Joint Care (15)
Selv om leddproblemer kan virke for kunder som om de dukker opp ut av det blå, er leddsmerter ofte et resultat av langvarig slitasje. Så be kunder om å ta oksen ved horn for å støtte leddhelsen før leddsmerter og stivhet utvikler seg. Og som Joe Archer, visepresident for salg og markedsføring i All American Pharmaceutical, Billings, MT, minner oss om: "Akkurat som de fleste ting, er det aldri for sent å starte et støtteprogram."

For eksempel kan unge og middelaldrende voksne ta vare på leddene ved ikke å delta i øvelser som er for vanskelige eller tunge vektløfting. I tillegg bemerker Dockery at å opprettholde en sunn vekt også støtter leddhelsen. "Trening er sannsynligvis det "tveeggete sverdet" i leddhelsen," sier hun. "Riktige tøyningsøvelser kan ofte minimere skader på ledd, leddbånd og sener. Uttøyning er også viktig ettersom vi eldes og leddstøttevevet begynner å være mindre i stand til å helbrede seg selv fra mindre skader."

Mosca påpeker at når folk blir eldre, bør de delta i aktiviteter som er mindre ødeleggende for leddene. Selv tilsynelatende harmløse aktiviteter som dårlig holdning eller overdreven skriving (mobiltelefoner inkludert!) kan forårsake leddsmerter over tid. "Dette er grunnen til at kosttilskudd - for å gi målrettet ernæringsstøtte for strukturen og funksjonen til leddene - er en smart rutine for yngre mennesker å starte," sier han.

For det første bør enkeltpersoner prøve å sikre at de får en riktig balanse mellom omega-6 og omega-3. Holtby gir noen råd for å korrigere en ubalanse mellom slike pro- og anti-inflammatoriske midler: «Fra et kostholdssynspunkt betyr dette å bytte fra vegetabilske oljer til ekstra virgin olivenolje (høyt innhold av antiinflammatoriske omega-9-fettsyrer). Det betyr også å unngå det meste av bearbeidet (boks, hermetikk eller frossen) mat, fordi produsentene ofte legger til omega-6-fettsyrer. Ved å spise enkel ubehandlet mat – som bakt kylling, en salat og dampede grønnsaker – blir det lettere å innta et mer balansert forhold mellom omega-6 og omega-3 fettsyrer.»

Dockery mener antioksidantrike matvarer vil bidra til å unngå skader på frie radikaler og kontrollere fremmede betennelser. Hun uttaler: "Tilskudd som inneholder en rik kilde til omega-3-fettsyrer vil bidra til å støtte leddene, og det samme vil ingredienser som glukosamin, kondroitin, MSM, hyaluronsyre og kollagen. Kosttilskudd som inneholder anti-inflammatoriske næringsstoffer som gurkemeie (curcumin), Boswellia eller resveratrol er også fordelaktige, spesielt i forbindelse med spesifikke høyaktive proteolytiske enzymer." Supplerende fiskeolje kan også bidra til å fremme sunt bindevev og leddbrusk samtidig som betennelsen holdes under kontroll.WF

(Video) Car Tent CAMPING in Rain - Freezing Wild Weather

Referanser
1. National Institutes of Health, «Bone Health», www.nichd.nih.gov/health/topics/bone_health.cfm, åpnet 21. desember 2010.
2. V. Mocanuet al., "Langtidseffekter av å gi sykehjemsbeboere brød beriket med 125 mikrog (5000 IE) vitamin D(3) per daglig porsjon,"Er. J. Clin. Nutr.89 (4):1132–1137 (2009).
3. A.B. Guptaenet al., "Rolle av omega-3 fettsyretilskudd med indometacin i undertrykkelse av sykdomsaktivitet ved revmatoid artritt,"Bangladesh Med Res Counc Bull.35 (2), 63-68 (2009).
4. J. Gruenwaldet al., "Effekten av glukosaminsulfat med eller uten omega-3-fettsyrer hos pasienter med slitasjegikt,"Adv. Ther.26 (9), 858–871 (2009).
5. American Academy of Orthopedic Surgeons, «Osteoarthritis», http://orthoinfo.aaos.org/topic.cfm?topic=a00227, åpnet 27. desember 2010.
6. J.M. Bathon, "Osteoarthritis—Treatment Information," www.hopkins-arthritis.org/arthritis-info/osteoarthritis/osteo_new_treat.html, åpnet 27. desember 2010.
7. A. Schaferet al., "Hemming av COX-1- og COX-2-aktivitet av plasma fra menneskelige frivillige etter inntak av fransk maritimt furubarkekstrakt (Pycnogenol),"Biomed. Pharmacother.60 (1), 5–9 (2006).
8. J.L. Funket al., "Gurkemeieekstrakter som inneholder curcuminoider forhindrer eksperimentell revmatoid artritt,"J. Nat. Prod.69 (3), 351–355 (2006).
9. R.E. Wodicket al., "Biologisk behandling av artikulære lidelser,"Biologisk Med.3, 127-135 (1993).

Publisert i WholeFoods Magazine, februar 2011

Videos

1. POWERFUL TEA for QUICK and PERMANENT REMOVING OF SWELLING IN THE LEG, HANDS, FEET...
(MarioLAB)
2. Tent Camping in Rain Forest - Mountain Lake with Dog
(AB Camping)
3. Car Camping in Freezing Cold with Dog - Roof Tent
(AB Camping)
4. How We Live, Work and Sleep in a Class B (Grech RV Strada-Ion Tour) FULL TOUR
(LivinRVision)
5. Car Camping in Rain on Mountain - Roof Tent - Dog
(AB Camping)
6. The Real Story of Paris Hilton | This Is Paris Official Documentary
(Paris Hilton)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Lidia Grady

Last Updated: 27/09/2023

Views: 6486

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lidia Grady

Birthday: 1992-01-22

Address: Suite 493 356 Dale Fall, New Wanda, RI 52485

Phone: +29914464387516

Job: Customer Engineer

Hobby: Cryptography, Writing, Dowsing, Stand-up comedy, Calligraphy, Web surfing, Ghost hunting

Introduction: My name is Lidia Grady, I am a thankful, fine, glamorous, lucky, lively, pleasant, shiny person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.